Lånat

Att låna kan vara enkelt och bekvämt.

En ekonomisk höst

14 september

Hösten är en period då många försöker komma ifatt rent ekonomiskt efter sommarens alla bravader samtidigt som man kommer tillbaka till vardagen. För att få en bra start som inte tär allt för mycket på plånboken finns det mängder utav knep som man kan ta till även om utgifterna är höga.

Ät efter säsong
När hela familjen ska ha mat och matlådor så är det lätt att matkostnaderna drar iväg och någonting man kan göra för att undvika detta är att äta mat som består utav produkter som det är säsong för. Dessa varor har oftast ett lägre pris och på så sätt kan du hålla ner dina kostnader. Att även hålla koll på erbjudanden i butikernas reklamblad kan vara ett sätt att inför den kommande veckan göra en matplanering som inte bara blir god, utan även ekonomisk.

Rensa i hemmet
Många utav oss har mängder utav saker som bara ligger och tar plats i hemmet. Nu inför hösten så är det en utmärkt period att ta tag i detta och göra en ordentlig utrensning. Kläder som barnen har vuxit ur eller saker som inte längre används kan säljas vidare eller skänkas bort.

Köp begagnat eller byt med andra
Likaså kan du tänka andrahands-handel när det kommer till att plocka in nya saker i ditt hem. Behöver barnen nya fotbollsskor till hösten så kanske någon i din närhet har ett par som bara ligger och tar plats som istället kan göra nytta i din familj. Varför inte ha en bytesdag med vänner eller i grannskapet där ni kan hjälpa varandra.

Inga kommentarer.

Lämna ett svar