Lånat

Att låna kan vara enkelt och bekvämt.

Låna via pantbank

14 maj

När man talar om att låna pengar så tänker de flesta på att göra detta hos en bank. Men det finns ju självklart en mängd andra sätt som man kan göra detta på. Ett sätt som är väldigt riskabelt och som blir dyrt i längden är att ta smslån. Sedan kan man ju även se efter om man kan göra ett privat lån hos en vän eller släkting.

Men ett lånesätt som inte så många, åtminstone inte här i Sverige tänker på är att låna hos en pantbank. Här lånar man pengar jämt emot att man lämnar in någonting av samma värde hos pantbanken. pengarna kan du sedan spendera som du vill, men om du vill ha tillbaka sin inlämnade pant så måste du betala dina pengar först. Pantbanken ger dig en viss tid som du har på dig att göra detta och om du inte har betalat igen dina pengar innan denna gräns så kan pantbanken välja att sälja föremålet vidare för att kunna få in sina förlorade pengar.

Förutom att du lämnar in en sak som pant så får du även betala lite ränta på dina lånade pengar, precis som när du lånar hos en vanlig bank. Det krav som finns för att låna pengar hos en pantbank är att du ska vara 18 år gammal och kan via upp legitimation när du tar lånet. Det görs ingen kreditupplysning på dig och detta är därför ett rba sätt för din som inte har någon inkomst att låna pengar på.

Inga kommentarer.

Lämna ett svar