Lånat

Att låna kan vara enkelt och bekvämt.

Pengar är inte allt

19 februari

I Sverige i dag är det vanligare att man fokuserar på att spara än på att slösa. Det är viktigt att vara förberedd på det oförutsägbara och ha ett sparkapital. Det är också minst lika viktigt att faktiskt göra av med pengar – att unna sig lite vardagslyx. Köpa några goda ostar och kex, eller en tårta. Att enbart sitta och spara in i det sista ger inte livet någon glans.

De allra flesta svenskar erkänner att de är medvetna om sitt sparande och är kritiska mot att köpa saker som känns för dyra. Många svenskar ser vardagslyx som att köpa matartiklar av dyrare märke. Det är inte vardagslyx – det är bara att lägga lite mer pengar på mat. Riktigt vardagslyx är när man gör något utöver det vanliga. Som att köpa tårta till jobbet eller gå på bio. För att motivera sig själv till att klara av vardagarna är vardagslyxen prefekt. En idé kan också vara att luncha tillsammans på en restaurang med sin vän eller partner.

Även om pengar är en stor del i dagens samhälle så får man inte glömma bort att låta sig själv använda dessa för att ha kul. Det är som dem säger – ett skratt förlänger livet.

Inga kommentarer.

Lämna ett svar