Lånat

Att låna kan vara enkelt och bekvämt.

Tjäna pengar – på basicnivå

01 juni

Jag tänker spåna vidare på det tidigare inlägget (spara pengar- på basicnivå), då det faktiskt finns massor av andra småknep att blir en aning rikare på. Det är såklart inga miljoner vi pratar om, men ibland kan lite extra fickpengar vara behövligt.

Alla har vi någon pryl som bara ligger och inte kommer till användning. Vissa har många fler. Ett tips är att helt enkelt sälja dessa saker. Antingen anordnar du ett eget litet loppis på gammalt hederligt vis. Eller så lägger du upp dina prylar på auktionssatjer på internet. Om inget av detta funkar för dig kan du alltid försöka pracka på någon bekant dina saker; ”skulle du inte behöva en neongrön fruktskål? den skulle passa så fint på ditt vardagsrumsbord!”

Kan du stå till tjänst? Glöm inte att använda fantasin i denna fråga. Du kan springa och handla åt folk, hjälpa en vän att måla om sitt hus, passa ett barn, rasta en hund. Småtjänster som kan leda till småpengar. Dessutom blir folk lättade och glada och ser dig som en hjälpsam människa.

Uppträdande. En klassisk form som går att tjäna fickpengar på. Kan du spela ett instrument, jonglera, volta eller joddla? Du kanske skriver egna låttexter eller dikter som du gärna framför, eller älskar du att spela ”Smoke on the water” på gittar om och om igen? Ingen har sagt att det är förbjudet att visa upp vad du kan, och det är ingen som har sagt att någon måste betala för att se det om de inte vill (om du inte du har sagt det förstås). Ännu roligare kan det bli om du slår ihop dig med en vän, men då kommer du antagligen att få splitta på pengarna.

Som med alla typer av arbeten, det är mycket lättare om du har roligt samtidigt.

Inga kommentarer.

Lämna ett svar