Lånat

Att låna kan vara enkelt och bekvämt.

Unna dig när du sparat bra

13 februari

Om man har varit duktig och sparat pengar kontinuerligt under förra året så tycker jag att man ska belöna sig för detta. Jag och min sambo till exempel, vi har en gemensam spargris (eller snarare en elefant) där vi lägger ner lösa mynt och sedlar, samt stoppar i pengar om vi till exempel pantar burkar eller säljer saker. Denna lilla elefant är våran så kallade nöjeskassa, varifrån vi då och då unnar oss roliga saker i vardagen. Till exempel så har vi nu bokat biljetter för att gå på stand-up nästa helg med pengar från denna.

Vad jag vill säga är att hur mycket pengar man än spara, så är det viktigt att man också unnar sig saker. Det behöver inte vara dyra saker som kostar en förmögenhet, utan kan vara små saker som piggar upp vardagen. Ät lite extra god middag, bjud hem familjen på fika eller unna er ett biobesök lite spontant en torsdagskväll.

Någonting annat som man kan lägga pengar på om man har lust är att försöka få pengarna att växa. På ett sparkonto får man ju bara utdelning en gång om året och räntan är ofta väldigt låg på detta. Då kan man istället prova på att vinna till sig lite extra pengar. Poker är ett typiskt exempel på detta som många provar på. Man kan till en början tycka att reglerna för detta spel är lite krångliga, men sanningen är att dem inte är det. Vill man ändå inte lägga ner massa tid på att lära sig regler så kan du istället testa roulette, där det enda man egentligen behöver göra är att gissa för att kunna vinna!

Inga kommentarer.

Lämna ett svar